20 maart 2021 door Remco Langeler

 

Wat zijn dat nou? Creatieve denkers? Waaraan herken je ze? Wat kan je van ze leren? Er zijn vele soorten creatieve denkers, die je globaal kan indelen in 5 typen.

Kijk maar eens of jij in één of meerdere van deze herkent.

 

1) De creatieve denker met het kind in zich.

De kenmerken van deze persoon zijn dat hij/zij alle ideeën vol zelfvertrouwen verkent en zonder aarzeling ideeën uitprobeert. Hij of zij kijkt met verwondering naar de wereld waar zoveel mogelijk lijkt te zijn.

 “Waarom niet?” 

 

2) De creatieve denker die problemen oplost

Deze persoon ziet tegenslagen als problemen die opgelost moeten en kunnen worden.

“Wat als…”

 

3) De creatieve denker die droomt

Deze persoon kijkt naar wat er mogelijk is. Gaat niet uit van hoe het nu is, maar van hoe het zou kunnen zijn.

“Ik zou willen…”

 

4) De creatieve denker die bouwt

De kenmerken van deze persoon is het kunnen associëren en doorbouwen op ideeën van anderen of zichzelf. Staat open voor de ideeën van anderen en kan goed meedenken in nieuwe richtingen.

“Ja, en…”

 

5) De creatieve denker die fantaseert

Deze persoon heeft een grote verbeeldingskracht en staat open voor de onbekende dingen. Weet zijn of haar fantasie te gebruiken en daarmee verder te kijken dan wat er in eerste instantie lijkt te zijn.

“Wat als…”

 

Herken je je in één van deze typen? Mooi!
Kijk dan ook eens naar de andere typen en gebruik hun typerende woorden ook in het dagelijks leven. Je creatieve houding zal zich dan nog meer ontwikkelen. Zo makkelijk is het…

 

In de Creatiekamer trainen en begeleiden wij onder andere creatieve persoonlijke ontwikkeling en patroondoorbreking bij mensen. Bel gerust of neem contact met ons op.