DE MEESTER KAMER

Ruimte voor vakmanschap en meesterschap

LEREN FACILITEREN | Opleiding en training

Het productief en inspirerend leiden van innovatietrajecten, conceptontwikkeling, workshops en brainstormmeetings is een kunst. Leer begeleiden en faciliteren van sessies en workshops.

 

Onze mensen

Creatief praktisch innoveren

Ontdek hoe je je creatieve vermogens verder op kan rekken. Leer hoe het creatieve proces verloopt en hoe je samen op een handige manier tot aansprekende oplossingen kunt komen voor allerlei vraagstukken. Je gaat leren hoe je anderen begeleidt en inspireert hun creativiteit in te zetten, je eigen creativiteit beter benut en bewust patronen en overtuigingen los kan laten.

Niveau: Basis | Gevorderd
Voor wie: Iedereen die creatiever wil denken en dit professioneel en praktisch wil leren toepassen in een team, project of organisatie.
Duur: 3 aaneengesloten dagen

Meer over de training
Stretching Creatief Denken en praktisch innoveren

Deskundig faciliteren

Versterk je facilitationvaardigheden als facilitator van workshops, brainstorms en creatieve groepsprocessen.
Je leert veel praktische technieken en handvatten, goede passende sessies op te zetten en daarbij in te spelen op groepsdynamiek. Onze ervaren facilitators leren je de kneepjes van dit vak. Je ontwikkelt jezelf tot een deskundige facilitator. Direct toe te passen in jouw praktijk als vernieuwer, workshopbegeleider of adviseur.

Niveau: Basis | Gevorderd
Voor wie: Voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een deskundig facilitator van creatieve processen en zijn/haar mogelijkheden hierin wil versterken.
Interne adviseurs en facilitators in organisaties, zelfstandige adviseurs, facilitators conceptontwikkeling, docenten.
Duur: 3 trainingsdagen en 2 praktijkdagen

Meer over de leergang
Faciliteren van creatieve processen

Deskundig faciliteren specifiek gericht op Design Thinking

Jeroen van der Weide

Erik Frey

Remco Langeler

 

 

Onze mensen

Jeroen van der Weide

Erik Frey

Remco Langeler

TRAIN DE TRAINER | Leergangen en workshops

Inhouse Train de Trainer & Train de Facilitator programma’s op maat.

Binnenkort in ons programma

Trainersvaardigheden voor trainers in organisaties

Train de trainer voor beginnende trainers en coaches, die zichzelf professioneel willen bekwamen in het trainersvak en het begeleiden van workshops.

Niveau: Basis | Gevorderd
Voor wie:Voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot trainer.Interne adviseurs en facilitators in organisaties, zelfstandige adviseurs, docenten.
Interne adviseurs en facilitators in organisaties, zelfstandige adviseurs, facilitators conceptontwikkeling, docenten.
Duur: Afhankelijk van de vraag en behoefte

Meer over de leergang
Trainersvaardigheden voor trainers in organisaties

Train de trainer voor docenten in HBO

De student van deze tijd wil lang niet altijd een docent meer, maar heeft meer behoefte aan een inspirator en trainerstype. Een persoon die hem of haar anders lesgeeft en begeleidt. Maak van jezelf een docent met trainerscompetenties, waardoor je ook als trainer kan werken, anders met studenten werkt en een scala aan werkvormen aan je repertoire toevoegt.

Niveau: Basis | Gevorderd
Voor wie: Voor docenten in het Hoger onderwijs, die zichzelf willen versterken in hun trainersvaardigheden.
Duur: Afhankelijk van de vraag en behoefte

Meer over de leergang
Train de trainer voor docenten in HBO

FACILITATION | Masterfocus

Specifieke sessies om onderdelen van je vak als facilitator of trainer aan te scherpen.

Masterfocus

Focussessies voor trainers en facilitators, die zichzelf professioneel verder willen ontwikkelen in onderdelen van het vak.

Workshops

Korte praktische workshops voor trainers en facilitators.

Ben jij facilitator of wil je dit worden?

Als facilitator wil je dat je deelnemers alles uit de sessies halen, mee gaan in het (creatieve) proces en dat jij de flow in de sessies brengt die nodig is voor het beste resultaat. Want dan haal je zelf de meeste voldoening uit je vak én krijg je meer tevreden groepen en opdrachtgevers. Onze eigen ontwikkelde methode geeft je een samenhangend model voor de diagnose, het ontwerp, groepsdynamica en de uitvoering van de sessies die jij begeleidt.

In ons trainingsaanbod kan je grip krijgen op al deze aspecten van het facilitationproces. We helpen je jouw facilitationsskills verder te ontwikkelen en te verbeteren. Van complete leergangen tot specifieke workshops voor onderdelen waar jij verder in wilt groeien. Ontwikkel jezelf naar een deskundige facilitator.

Met onze rijke praktijkervaring in het begeleiden van al honderden sessies, creatieve processen, trainingen, en het toepassen van een zeer uitgebreid scala aan didactische trainings- en facilitationtechnieken, helpen wij jou nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Kijk rustig rond in De Meesterkamer.

 “One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself

Leonardo Da Vinci

Wil je meer weten over één van onze leergangen, trainingen of focussessies?

Wil je je wens bespreken of dat wij meedenken bij je ontwikkelvraag of ontwikkelvraagstuk?

Neem contact met ons op of vul hier het formulier in.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

12 + 8 =

Referenties

Voor wie werkten wij?

 

Euroforum, zomaar een voorbeeld van onze klanten. Voor Euroforum hebben wij het zogenaamde ‘Kraamkamer’ traject gefaciliteerd, waarbij we gelijktijdig medewerkers hebben opgeleid zelf deze innovatieprocessen te begeleiden. De volgende groep, die in de ‘Kraamkamer’ aan de slag ging, werd dus begeleid door iemand van Euroforum zelf. Wij hebben hierin nog stuk begeleid, wat na verloop van tijd niet meer nodig was. …Lees meer

Blog uit De Meester Kamer

Leergang ‘Leer de potentie van het zijn als coach’

29 maart 2018  Werk jij als coach en wil je je volgende stap zetten en ook met kleine groepjes coachend werken…. Lees meer

Programma’s van De Meester Kamer

Bekijk welke training jou kan helpen groeien

Facilitationopleiding Van deskundige naar facilitator

Ben jij facilitator of wil je dit worden? Met ons trainingsaanbod krijg je grip op elk aspect van dit vak. Van complete leergangen tot specifieke onderdelen waar jij je verder in wilt ontwikkelen.

Als facilitator wil je dat je deelnemers alles uit de sessies halen, mee gaan in het (creatieve) proces en dat jij de flow in de sessies brengt die nodig is voor het beste resultaat. Want dan haal je zelf de meeste voldoening uit je vak én krijg je meer tevreden opdrachtgevers. Onze eigen ontwikkelde methode geeft je een samenhangend model voor de diagnose, het ontwerp, groepsdynamica en de uitvoering van de sessies die jij begeleidt.

Onze trainingen helpen je je facilitationsskills te ontwikkelen en te verbeteren.

Ben je trainer of wil je trainer worden? Met ons trainingsaanbod krijg je grip op elk aspect van je vak. Van complete leergangen tot specifieke onderdelen waar jij je verder in wilt ontwikkelen.

Trainersopleiding Van deskundige naar trainer

Vertaal je vakkennis moeiteloos in een interactieve training

Je bent goed in je vak en geeft er regelmatig training over, bijvoorbeeld aan collega’s of aan klanten. Meestal gaan je trainingen wel goed en toch denk je dat het beter kan.

Didactische werkvormen ontwerpen

Training 3 dagen
Trainen en faciliteren van creatief denken voor docenten in hoger onderwijs

Leergang 10 dagdelen [start september 2018]
Trainen & faciliteren van creatief denken voor trainers

Leergang 3 x 2 dagen
Facilitation | Deskundige facilitator creatief denken