Home > De trainers > Annet Struik

Annet Struik

Creatief denker, meedenker, facilitator

Annet helpt sociaal ondernemers hun impact te vergroten door mooie concepten, diensten en/of producten te ontwikkelen & realiseren. Daarnaast heeft zij, met behulp van een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, een tool omntwikkeld om social impact te meten en zichtbaar te maken. Annet helpt ondernemers & managers om zaken van waarde te ontwikkelen en te realiseren. Zij gelooft niet in blauwdrukken en vaste stappenplannen.

Annet helpt mensen graag die zich in onderstaande herkennen:
– Ik zie door de bomen het bos niet meer.
– Ik vind het lastig om van vaag idee/klantvraag tot een concept te komen.
– Het vertalen van een idee in een concreet actieplan en dat vervolgens uitvoeren, vind ik lastig
– Ik kan het prima zelf, maar ik ben het zat het in mijn eentje te doen, en creëer liever samen

Annet wordt altijd, waar zij ook is, wat zij ook doet, gevraagd om mee te denken en helpen bij het vormgeven van ideeën. Of dat nu gaat om evenementen, diensten, concepten, werkvormen, trainingsprogramma’s of programma’s, dat maakt niet uit. Dat is voor haar zo vanzelfsprekend, dat ze er lang vanuit ging dat ‘iedereen dat wel zou kunnen. “Totdat ik ontdekte dat niet iedereen goed is in ‘ideeën uit de lucht plukken, vorm geven en op aarde zetten’. Én dat ik daarmee anderen kan helpen impact en succes te hebben met hun bedrijf.”

In 2012 heeft Annet besloten te focussen op het helpen ontwikkelen en realiseren van (zakelijke) ideeën. Want de sociaal ondernemers die zij helpt om zaken van waarde te creëren kunnen daarmee vervolgens weer verschil maken voor hun klanten en in de wereld. En dat is de drive van Annet.

Een aantal ingrediënten binnen haar aanpak: Design Thinking, Lean Startup, Creatief Denken, Appreciative Inquiry.

Trainingen van Annet
Blogs uit De Creatiekamer
Waarom incubatietijd belangrijk is.

Waarom incubatietijd belangrijk is.

In het creatieve proces is incubatietijd een belangrijke factor. Wat is dat? En waarom is het zo belangrijk? Nadat je ideeën hebt verzonnen, kan het lonen om de ideeën eerst enkele dagen te laten bezinken en paar dagen later nog even verder te gaan.

Wees eens 8 uur MAD!

Wees eens 8 uur MAD!

Wat heeft een dag je helemaal leplazerus werken te maken met creativiteit? Wat heeft een dag heel veel actiepunten van je lijst wegwerken te maken met inspiratie? Creëer af en toe een zogenaamde ‘Massive Action Day’.

Nieuw! Creative Team Challenge

Nieuw! Creative Team Challenge

Speciaal voor zelfsturende teams, of teams die daar naartoe ontwikkelen, bieden wij vanaf dit voorjaar CreativeTeamChallenges van een dag aan. Wil je leren en ervaren creativiteit een plek te geven binnen jullie samenwerking en processen als team? Wil je als team structureel open blijven staan voor vernieuwing naast het gericht zijn op de resultaten van alledag?