Home > De trainers > Ruud de Smit

Ruud de Smit

Ruud, positivist, onconventioneel denker en mental trainer.

Ruud richt zich op het verbeteren van de onderlinge samenwerking in teams, gedeeld leiderschap, talentontwikkeling, de kracht van diversiteit en het vergroten van de mentale veerkracht van het team…

“Juist door mensen anders te leren kijken en anders te leren denken, veranderen we het perspectief en creëren we nieuwe mogelijkheden!” Vanuit deze persoonlijke missie heeft Ruud zich toegespits op mental training. Daarmee richt hij zich op het optimaliseren van de mindset en het vergroten mentale veerkracht. Hiermee wil hij van waarde zijn voor het het ontwikkelen van talenten, verbeteren van performance en samenwerking en het bevorderen van motiverend en inspirerend leiderschap.

Ruud wordt enthousiast als hij ziet dat mensen en teams zich op positieve wijze ontwikkelen en kunnen groeien. Zowel als persoon als in hun rollen. Ruud doet alles, maar dan ook alles, met heel zijn passie. Zijn positieve instelling, het anders kijken & anders denken, zijn visie op inspirerend leiderschap, zijn aanstekelijk en zullen je inspireren.

Ruud heeft een achtergrond als marinier, ultra-triatleet, P&O, verandermanagement, mentale groepsprocessen en mental coaching. Zijn kracht ligt enerzijds in mensen, teams en organisaties op een positieve wijze te stimuleren en inspireren, waardoor ze (meer) zelfvertrouwen krijgen, mentaal sterker worden, boven zichzelf uitstijgen en succesvoller worden! Anderzijds zit zijn kracht in het out-of-the-box denken en het creëren van nieuwe ideeën/concepten/projecten vanuit een positief en waarderend perspectief.

Enkele projecten van Ruud zijn:
✅ NationaleVitaliteitsPas®
✅ Medewerker Inspiratie Onderzoek
✅ Van verlagen arbeidsverzuim naar verhogen arbeidsdeelname
✅ Stimulering Positieve Sportbeleving
✅ Toolkit Duurzame Inzetbaarheid
✅ Excellent Leadership Awards 2018.

Trainingen van Ruud
Blogs van Ruud
De driehoekjes van AJAX

De driehoekjes van AJAX

Als je de bal krijgt en je hebt de mogelijkheid om richting het doel te gaan op jouw manier, maar er zijn nog een paar obstakels te nemen, dan kan je voor je kans gaan.

De uitdagingen van een team

De uitdagingen van een team

In onze teamcoaching en teamprogramma’s zijn de uitdagingen vaak vergelijkbaar: het ontbreken van een duidelijke focus, het verbeteren van de communicatie onderling, het jezelf kwetsbaar durven opstellen naar elkaar. Als begeleider van een team is het onze…

Nieuw! Creative Team Challenge

Nieuw! Creative Team Challenge

Speciaal voor zelfsturende teams, of teams die daar naartoe ontwikkelen, bieden wij vanaf dit voorjaar CreativeTeamChallenges van een dag aan. Wil je leren en ervaren creativiteit een plek te geven binnen jullie samenwerking en processen als team? Wil je als team structureel open blijven staan voor vernieuwing naast het gericht zijn op de resultaten van alledag?

Boek: Maak van je team een eenheid

Boek: Maak van je team een eenheid

OUD-MARINIER HANS HEYDA: HEB JE DE KRACHT VAN EEN EENHEID ERVAREN, DAN WIL JE NIET MEER ANDERS.

Toen Hans Heyda na 18 jaar als officier vertrok bij het Korps Mariniers wist hij wat hij moest doen om een eenheid te ontwikkelen. Als trainer en begeleider van complexe projecten ontwikkelde hij die vaardigheden nog verder om er uiteindelijk samen met zijn zakenpartner Franke Jongsma een boek over te schrijven: ‘Maak van je team een eenheid’. Een verhaal over Mariniers, Bosnië, onvoorwaardelijk vertrouwen, de kracht van een eenheid en hoe dat in de praktijk in andere organisaties voor teams toe te passen is.