Time-out

Trainingskamp van één dag

Home > De Teamkamer > Time-out

Sportteams laden zich in de rust op in hun kleedkamer. Alles mag gezegd worden, eerlijk en duidelijk. Want in de topsport kan niemand zich verschuilen. Maar daarna ga je weer als één team naar buiten! De top hockeycoaches Joost van Geel en Marieke Dijkstra nemen jullie team mee de kleedkamer in en laten zien wat er voor nodig is om wereldkampioen te worden.

Ieder team heeft af en toe een rustpauze nodig. Bij de Time-out nemen we jullie team mee in de metafoor van de kleedkamer. Bij wie moet er een tandje bij? Wie komt niet voldoende tot z’n recht? Hoe kunnen we elkaar beter bereiken? Is onze speelstijl nog de juiste? Moeten we de doelen bijstellen? Alles mag gezegd worden, maar daarna weer samen de werkvloer op!

Teamontwikkeling bij de Time-out onderscheidt zich doordat het direct en tegelijk ontspannen is. Binnen een sfeer van vertrouwen blijft niks onbesproken. Joost van Geel en Marieke Dijkstra gaan met jullie team aan de slag met samenwerking, cultuur en ambities. Net zoals in de topsport gaat dit er actief en soms direct aan toe. Onder de noemer ‘liefdevol meedogenloos’ stimuleren zij eerlijke, duidelijke en respectvolle feedback.

Door te denken als topsporters halen jullie nóg meer uit jullie team. Dus: aan de slag! Een feedbacksessie in de kleedmaker, de perfecte teamopstelling maken op het veld, inspirerende ambities vaststellen in de bestuurskamer en natuurlijk een nabeschouwing aan de bar.

Ga een dag op trainingskamp met je team:
Een duidelijke focus, beter overspelen en combineren om als team sterker te worden!

Wat krijg je?

De inhoudelijke invulling hangt mede af van jullie ontwikkelbehoefte als team, naast de individuele behoefte in relatie tot je team. We bepalen vooraf samen de thema’s en die worden verbonden aan de metafoor van het sportteam. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van meerdere van de volgende invalshoeken en ontwikkelthema’s:

 • Talenten en diversiteit. Met 11 Messi’s word je geen kampioen. Aanvallers zijn doelgericht, middenvelders verbinden en verdedigers houden het overzicht. Staat bij jullie iedereen op de juiste plaats? Zijn alle posities bezet?
 • Ambities. De droom om kampioen te worden inspireert en motiveert. Wat is de droom van jullie team? Hoe haalbaar is die? Is iedereen bereid er vol voor te gaan?
 • Feedback geven. Je voorzet is te hard of je omschakeling is te traag: in de sport krijg je feedback op wat je doet, niet op wie je bent. Soms snoeihard, maar niet op de persoon. Spreken jullie elkaar genoeg aan op elkaars handelen?
 • Van ploeg naar team. Een ploeg spelers maakt nog geen team. Het team met de beste synergie wint de wedstrijd. Wat zijn de bindende factoren die van jullie ploeg een team maken?
 • Focus. Een sportteam kan zich niet permitteren in de waan van de dag op te gaan. Iedere week wacht een nieuwe tegenstander. Zijn jullie bezig met de juiste zaken? Welke energievreters mogen wel wat minder aandacht krijgen?
 • Aanvoerders. Geen team kan zonder aanvoerder. Aanvoerders leiden het team door moeilijke situaties en houden de energie erin. Wie zijn jullie aanvoerders?
 • Speelregels. Spelregels liggen vaak vast, maar speelregels maak je met elkaar. Wie doet wat? Wat willen we uitstralen? Hoe helpen we elkaar uit de brand? Goede speelregels scheppen vertrouwen binnen het team.

Programma

Het programma van het trainingskamp Time-out bestaat uit één volle dag. De inhoudelijke invulling passen we op maat aan aan jullie specifieke ontwikkelbehoefte als team.

Wie zijn jullie trainers?

De programma’s worden begeleid door onze ervaren teamcoaches.

Joost van Geel – Teamcoach | Prestatiecoach KNHB

Joost is zijn hele carrière al actief met doorontwikkeling van teams en talenten. In het hockey deed hij dat als hoofdcoach bij onder andere Groningen en Kampong, en als bondscoach in de zaal en van verschillende nationale jeugdteams. Bij de hockeybond ontwikkelt en begeleidt hij momenteel de coaches van de nationale jeugdselecties t/m jong oranje.

In deze Time-out gaat hij met jullie team aan de slag met samenwerking, cultuur en ambities. Net zoals in de topsport gaat dit er actief en soms direct aan toe. Onder de noemer ‘liefdevol meedogenloos’ stimuleert hij eerlijke, duidelijke en respectvolle feedback. Joost kijkt naar individuele kwaliteiten en ieders positie binnen het collectief. Dus naar talent én naar team.

Joost studeerde o.a. talent- en organisatieontwikkeling bij de AOG School of Management en specialiseerde zich bij het Bert Hellingen Instituut in systemisch dynamische methodes.

Zijn waarde voor jou zit in deze training in:

 • teamdynamiek en samenwerking
 • talenten en de kracht van verschillen
 • teamambities en innovaties
 • effectief feedback geven

“We zijn gewend om teamprocessen te begeleiden waarbij de druk groot is en eigen belangen en collectief door elkaar lopen.”

 

Marieke Dijkstra – Topsportcoach | Organisatiepsychologe | Bondscoach zaalhockeyteam

Marieke is oud-international hockey, zowel op het veld als in de zaal. Ze nam deel aan 4 EK’s en 3 WK’s. Ze kent alle aspecten van het spel: als speelster én coach, werken met talenten en met vedettes, oog voor tactiek en voor sfeer. Binnen de regionale topsport organisatie begeleidt ze topsporters en talenten uit verschillende sporten.

Bij dit trainingskamp weet ze al jullie teamleden aan te spreken en te stimuleren. Gebruikmakend van actieve teamontwikkelingsoefeningen, welke ze ook in de kleedkamer gebruikt.

Marieke is van huis uit organisatiepsychologe. Behalve naar techniek en tactiek kijkt ze daarom vooral naar mentale aspecten en groepsprocessen.

Haar waarde voor jou zit in deze training in:

 • Talentbegeleiding en coaching
 • Feedback geven
 • Groepsprocessen en teamontwikkeling

“Individueel maatwerk leveren binnen teamprocessen vormt de rode draad in mijn trainingsprogramma’s”

 

Joost van Geel en Marieke Dijkstra weten wat er voor nodig is om een team wereldkampioen te maken! Maar ieder team vraagt weer om een andere aanpak. Bij het werken met jullie in deze Time-out reflecteren ze op wat ze in jullie team zien gebeuren. Ze brengen o.a. inspirerende werkvormen en voorbeelden en anekdotes in om jullie team verder te helpen.

Praktische informatie

Time out | trainingskamp van één dag voor teams

Voor wie?
Dit trainingskamp is voor teams die een betekenisvolle dag willen beleven met elkaar. Dat kan variëren van een operationeel team waarbij de samenwerking niet lekker loopt tot een managementteam dat de strategische agenda wil aanscherpen. Het programma wordt volledig aangepast op de ontwikkelvraag.

Datum: In overleg te bepalen.
Locatie: Inspirerende sportomgeving en sportkleedkamers op verschillende plaatsen in het land.
De twee topsporttrainers op deze dag:
Joost van Geel
teamtrainer | prestatiecoach KNHB
Marieke Dijkstra
topsportcoach | organisatiepsycholoog
Tijd: Eéndaags trainingskamp van 9u tot 18u
Deelnemers: Teamgrootte tot max. 18 personen
Investering: Vaste prijs van € 1850,–  (excl. BTW)

Alle trainingsdagen zijn inclusief:
Locatie | Lunch | Drankjes | Materiaal

Neem contact op met Remco Langeler of Gersom Smit voor meer informatie en vragen over dit trainingskamp of maak een afspraak.

remco@deinspiratiekamer.nl  | 06-52637762
info@hettrainingskamp.nl  | 06-52433897

[Het Time-out trainingsprogramma wordt i.s.m. Het Trainingskamp uitgevoerd]

Reacties

“Als team echt helemaal op scherp gezet. De sfeer was open, mede door de vorm en opzet en de goede professionele begeleiding.” | Deelnemer zorgteam ziekenhuis