Leadership challenge

Jouw team, één missie, één doel!

Home > Het programma > Leadership challenge

Ervaar hoe het is als je niet terug kunt vallen op je routines en comfort zone.
Jouw team, één missie, één doel! Onder leiding van experts in (militair) leiderschap gaan jullie de uitdaging aan in een omgeving die het uiterste van jullie vergt. Een krachtige leerervaring in vertrouwen, samenwerken en communiceren met als effect focus op missie, zorg voor mensen en gedeelde verantwoordelijkheid: Eenheid in diversiteit!

 

Teamleden excelleren door de focus te leggen op hun talent en het gewenste effect van hun acties te definiëren. Met andere woorden: leer werken vanuit een ‘commanders intent’ in plaats van ‘command & control’ en ervaar de kracht van samenwerken op basis van kwaliteiten. In de Leadership Challenge zijn succesvolle militaire besluitvormings- en operatietechnieken vertaald naar de weerbarstige praktijk van het bedrijfsleven.

Tijdens de challenge werken we met Experience Based Learning (ervarend leren), Appreciatie Inquiry (Waarderend Onderzoek) en het Leadership Impact Awareness Model. In de Leadership Challenge experimenteer je in een parallelle werkelijkheid met deze positieve leiderschapsstijl. De parallelle werkelijkheid zorgt ervoor dat je niet kunt terugvallen op je routines (comfort zone) en tegelijkertijd leerlessen wel kunt vertalen naar de eigen werkpraktijk.

De achterliggende krachtige en effectieve leiderschapsinstrument, het zogenaamde ‘Intent Based Leadership’, is afkomstig uit het militaire domein. Het wordt gebruikt om het hogere doel achter een plan weer te geven. Het geeft richting en context aan medewerkers om de opdracht vanuit hun expertise en professionele verantwoordelijkheid te realiseren, zonder telkens toestemming te moeten vragen.

Maak van jouw team een top team en ontwikkel je als leider!

Breng jouw team een stap dichterbij samenwerking op het niveau van de Special Forces: individuele topprofessionals, volledig afhankelijk van elkaar en de andere teams om samen hun missie waar te maken. De Leadership Challenge maken we per definitie op maat voor jouw team of organisatie. Persoonlijke ontwikkeling koppelen we aan de door jullie gewenste teamontwikkeling.

Geen lezingen in powerpoint, rollenspelen of groepsgesprekken waarin iedereen in de analysemodus gaat, maar sta klaar voor een krachtige leerervaring die het beste in jouw team naar boven haalt en toepasbaar maakt in de dagelijkse werkpraktijk.

De Leadership Challenge: Special Forces Mission, ben jij er klaar voor?

 

Ontwikkelthema’s

De inhoudelijke invulling hangt af van jullie ontwikkelbehoefte. We bepalen vooraf samen de thema’s en die verbinden we aan de de challenge. Denk bijvoorbeeld aan de volgende invalshoeken:

  • Talenten en diversiteit. Met 11 Messi’s wordt je geen kampioen. Aanvallers zijn doelgericht, middenvelders verbinden en verdedigers houden het overzicht. Staat bij jullie iedereen op de juiste plaats? Zijn alle posities bezet?
  • Ambities. Dromen inspireren en motiveren. Wat is de droom van jullie team? Hoe haalbaar is die? Is iedereen bereid er vol voor te gaan?
  • Feedback geven. Zaken lopen niet zoals ze zouden moeten gaan of er zij n onverwachte hiaten binnen het team. In een sterk team krijg je feedback op wat je doet, niet op wie je bent. Soms snoeihard, maar niet op de persoon. Spreken jullie elkaar genoeg aan op elkaars handelen?
  • Van lossen individuen naar een team. Een groep mensen samen maakt nog geen team. een sterk team zorgt voor synergie. Wat zijn de bindende factoren die van jullie een sterk team maken?
  • Focus. Een team kan zich niet permitteren in de waan van de dag op te gaan. Iedere week wachten weer nieuwe uitdagingen. Zijn jullie bezig met de juiste zaken? Welke energievreters mogen wel wat minder aandacht krijgen?
  • Aanvoerders. Geen team kan zonder een leider. Deze leiden het team door moeilijke situaties en houden de energie erin. Wie zijn jullie leiders?

Praktische informatie

De Leadership Challenge

Voor wie? Teams die een betekenisvolle en dynamische dag willen beleven met elkaar. Dat kan variëren van een managementteam of operationeel team waarbij jullie aan de samenwerking willen werken, tot een internationale projectteam die complexe projecten uitvoeren met een hoog afbreukrisico.

De Challenge is ook een krachtige ontwikkel interventie die goed is in te passen in traineeprogramma’s, MD-programma’s of trainingsleergangen op het gebied van leiderschap- of teamontwikkeling.

Waar? Wij hebben 2 locaties waar we de challenge houden.

Wat kost het? Afhankelijk van wensen. De challenges zijn deels maatwerk, afhankelijk van de doelen en beoogde resultaten.

De uitvoering van de Leadership Challenge staat onder leiding van ervaren experts in (militair) leiderschap en groepsdynamiek.

De Leadership Challenge is een teamconcept in samenwerking met Mental Training Center

Meer weten of afspraak maken?
Neem gerust contact op met Remco Langeler
remco@deinspiratiekamer.nl  | 06-52637762

Voorbeeldproject

Internationale projectteam die complexe projecten uitvoeren met een hoog afbreukrisico: Het Wikinger-project waarbij een projectteam van de bouwcombinatie van Volker-Wessels en Boskalis 17 windmolenfundaties aanlegt in de Oostzee.

Referentie

“De Leadership Challenge heeft mij een scherp inzicht gegeven waar Leiderschap begint, maar ook waar deze ophoudt. Met dit inzicht kan ik beter de capaciteiten van mijn team benutten. Daarbij is de Challenge ook gewoon leuk om te doen en alles strak en goed georganiseerd!”
Bart Vegt

“Ik vond de verkorte versie van de Leadership Challenge erg mooi om te ervaren. Je wordt in een militaire setting geplaatst volledig buiten je comfortzone. Het leiderschap wat je hierdoor laat zien, is echt waardoor je hier ook concreet stappen in kunt maken met de begeleiders. Wanneer je met een goed werkend team een volgende stap wilt zetten, is de Leadership Challenge hier een perfecte manier voor is.
Wout Groot Koerkamp