RawMenTrail Bulgarije

15 t/m 22 september

Home > Het programma > RawMenTrail Bulgarije

Vijf Dagen helemaal back to basics trekken van hut naar hut in het unieke Rila gebergte in Bulgarije. Tijd voor jezelf metde kracht van bergen om je heen.
Jezelf te midden van de natuurelementen ontmoeten, inspireren, uitdagen en voelen dat je leeft. Wil jij een reis maken die je zowel van binnen als van buiten verrijkt?

 

 

‘Door de bergen heen’ met de RAWMENTRAIL naar Bulgarije!

De RAWMENTRAIL Bulgarije is een trektocht met een kleine groep andere mannen door het mooiste deel van het Rila gebergte. Middenin de rauwe natuur van hut naar hut. Enkele hutten zijn bemand met enige verzorging, maar we slapen ook als groep in onbemande hutten. 

In 5 dagen zullen we het westelijke deel van het Rila gebergte doorkruisen en eindigen we op een andere plek dan waar de tocht start. De natuurelementen zijn onze mentor, inspirator en spiegel. We trekken elke dag weer stuk verder, delen bij het vuur en verzorgen deels ons eigen eten. Mooie ruige gemiddelde routes ,waar wij bekend mee zijn. 

Ervaar de grenzen van je comfort zone, elke dag zal anders zijn en de ervaring met jezelf ieder moment uniek.

 

Het Rila gebergte en onze tocht

We starten in Sofia van waaruit we ons laten afzetten in de bergen. In 5 dagen lopen we een soort grote halve cirkel langs onder andere de vele bergmeren, waar dit gebied om bekend is.

Het Rila nationale park heeft een uitgebreid netwerk met gemarkeerde wandelroutes en berghutten (zowel bemande berghutten als onbemande ‘basic shelters’). We bestijgen meerdere toppen, gaan bergpassen over en slapen elke nacht op andere plek.

Op onze route zullen we onder andere de Malyovitsa beklimmen (2729 meter), de zogenaamde Rila’s Matterhorn. Daarnaast neemt de tocht ons mee langs de 7 Rila lakes en de Urdini lakes. We komen bijvoorbeeld langs Strashnoto Ezero, ook wel ‘Scary lake’ of ‘Amphitheatre’ of ‘Thunder’ genoemd. Het amfitheater van rotsen dat om het meer heen ligt, versterkt namelijk de geluiden van bijvoorbeeld het onweer.

We overnachten dan in bemande eenvoudige hutten en ook één keer in een onbemande berghut. Je blijft dus alle dagen midden in de natuur en de kracht van de bergen om je heen. Vanaf onze eindbestemming gaan we weer terug naar de bewoonde wereld en Sofia.

De wandelingen zijn mooi en ruig, maar allemaal te doen met een normaal sportieve conditie. De routes zijn zo vormgegeven dat we ook geen haast hebben, waardoor er ruimte is voor ieders tempo en rust. Deze RawMenTrail is reis bewust gepland in september, wanneer het Rila gebergte nog zeker goed begaanbaar is en de nazomer zijn intrede doet. De natuur is nog prachtig, het weer redelijk stabiel, maar wel iets onvoorspelbaarder. Alle elementen zijn dus aanwezig voor een bijzondere trail, waarin de rauwheid en de eenvoud als comfort zal voelen. En dit je dichtbij jezelf brengt: RAW.

 

Rila National Park

Het Rila gebergte is het hoogste gebergte in Bulgarije en de Balkan. Verder is het Rila National Park ook één van de grootste natuurgebieden van Europa (ruim 800 km²). Rila betekend letterlijk ‘goed bewaterde bergen’. Dit is niet gek omdat het nationale park ongeveer 200 bergmeren telt. Hiervan zijn de ‘7 Rila Lakes’ de meest bekende.

Veel minder bezocht, en misschien nog wel mooier, zijn de Urdini lakes. Onze tocht brengt ons door beide gebieden. Wat Rila ook speciaal maakt is de populatie van bruine beren. Naast Zweden, Finland, Rusland en Roemenië is Bulgarije een van de weinige landen in Europa waar nog een stabiele populatie bruine beren leeft. In het Rila gebergte, Rhodope massief en het Ballkan gebergte bij elkaar leven naar schatting zo’n 700 bruine beren.

 

Wat krijg je?

– 6 dagen exclusief voor jou, bij jezelf komen, rust vinden in jezelf, inspiratie op doen.
– 6 dagen bergtochten, genieten van de bergen in de omgeving van de Rila mountains in Bulgarije
– 6 dagen het gebied van de prachtige 7 Rila lakes doorkruisen.
– 6 dagen slapen tussen 2000 en 2500 meter hoogte in Bulgaarse berghutten en basic ‘mountain shelters’. Een van de hoogste toppen van de Balkan beklimmen.
– 6 dagen op onszelf zijn aangewezen, facultatieve meditatie sessies, unplugged zijn: no phones, no internet.
– Inzichten en een onvergetelijke ervaring met jezelf middenin de Bulgaarse natuur.
– Jezelf distantieren van alledaagse luxe en genoegen nemen met het minimale.

Bekijk RawMenTrail Bulgarije 15 tm 22 september 2019 informatieflyer

 

Impressie

De trektocht vindt in zijn vorm als RawMenTrail deze september voor de eerste keer plaats. Wil je toch een indruk krijkgen van de RawMenTrails, klik dan hier voor foto-impressie van onze RawMenTrails in Oostenrijk.

 

Wil je mee?

Meld je hieronder direct aan! Je krijgt dan een bevestiging en meer informatie over de tocht, mogelijke vliegreizen, een gedetailleerde paklijst en alle praktische info wat betreft de afstemming reis. Daarnaast hebben we een appgroep voor de deelnemers, waardoor iedereen al soort kan kennismaken met elkaar of dingen kan delen.

Praktische informatie

RawMenTrail | Bulgarije

Voor wie: Mannen
Datum: 15 t/m 22 september 2019
Locatie: Westelijk Rila gebergte, Bulgarije
Gidsen: Jaap Wijnen | Harmen van Dijk | Remco Langeler
Deelnemers: max. 10
Investering: € 795,– all-in (excl. BTW & vliegreis)

Alle deelnemers vliegen op eigen gelegenheid naar Sofia, waar het programma start en een busje ons naar het startpunt brengt. Het programma start op maandag 16 september en eindigt op zaterdag 21 september.

Meer weten?
Download hier informatie RawMenTrail Bulgarije september 2019

Of neem contact op met Remco via:
E info@deinspiratiekamer.nl
M 06 52 63 77 62

____________________

De RawMenTrail© wordt georganiseerd door Remco Langeler van De Buitenkamer samen met Harmen van Dijk van Dreamtree Coaching. Ook kan je de website van RawMenTrails bekijken.

Reacties deelnemers RawMenTrails

“Tijdens de RAW MEN TRAIL ben ik uit mijn comfort zone gestapt. Zowel fysiek als mentaal.”

“Leven, voelen, stromen”

“Stuk rust nemen voor mezelf en in mezelf krijgen was één van mijn doelen. Ontspanning door inspanning en daarnaast fijn in de bergen zijn. En ik kreeg meer dan dat. Mooie tochten, houthakken, tijd voor mezelf, mooie gesprekken, met mezelf in de natuur (de nacht was fantastisch recht onder de heldere sterrenhemel) en met een mooie groep mannen. Zonder oordeel en iedereen in elkaars waarde. Ik neem de bijzonder momenten, die ik met mezelf heb ervaren, mee!”

” Die echte ‘overwinning’ op de laatste dag, neem ik voor altijd mee.”